Kvarterslokalen
- Lokalen hyrs endast ut till medlemmar i föreningen. Ansvarig för lokalen är den/de som är innehavare av den bostadsrätt vilken lokalen är uthyrd till.
- Hyra är 200:-
- Depositionsavgift 500:- lämnas i förskott.
- Ej utförd eller godkänd städning debiteras med 500:-, dvs. depositionsavgiften
- Vid förstörande av lokal eller inventarier gäller ersättning med nyanskaffningsvärde.
När du lämnar lokalen
- Våttorkning av golv, städning av kök, toaletter, glöm inte den yttre miljön.
- Töm sopor och papperskorgar.
- Torka ur och rengör kyl.
- Diska porslin och sätt in detta på respektive plats.
- Töm och rengör termosar och kaffebryggare.
Lokalen ska lämnas med bord och stolar utställda, dukar och blommor på borden, så att det ser trevligt ut till nästa hyrande.
Brandinformation
Tänk efter före
Det är ofta flera olyckliga omständigheter som tillsammans bidrar till att en brand uppstår och att egendom förstörs eller att människor kommer till skada eller omkommer. Det finns många relativt enkla saker du kan göra för att både minska sannolikheten för att det ska brinna och för att minska konsekvenserna vid eventuell brand.
En brand växer snabbt
Vanligtvis växer en brand långsamt den första minuten. Sedan kan förloppet gå väldigt fort. Bara på någon minut kan ett rum vara rökfyllt och i värsta fall övertänt. Så fort kan inte räddningstjänsten vara på plats. Det är därför viktigt att ta brandsäkerheten på allvar.
Du som arrangör har också ett ansvar för brandskyddet
Både ägaren till en byggnad, men också den som exempelvis hyr en lokal för att anordna en fest, är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Det är dock inte uttryckt vem som svarar i för vilka bitar i brandskyddet. Ägaren bör vara den som övergripande ser till att byggnaden är säker ur brandskyddssynpunkt, medan den som använder lokalerna är den som ska se till att verksamheten sker på ett säkert sätt, till exempel genom att se till att utrymningsvägar inte blockeras. Vissa delar i ansvarsfördelningen kan regleras i hyresavtalet mellan dig och ägaren av lokalen.
Innan ditt arrangemang kan det vara en god idé att tillsammans med ägaren eller en representant för denna gå igenom den lokal du tänker hyra. Ta reda på var släckutrustning finns och hur denna fungerar och så vidare. En vanlig brandorsak är anlagd brand. Vissa typer av arrangemang kan dra till sig objudna gäster eller bråkstakar, vilket också kan vara viktigt att tänka på när man hyr en lokal.
Checklista för brandskyddet
Se till att:
- Inte ta in fler personer än vad lokalen är godkänd för, i detta fall max 50 personer.
- Utrymningsvägar är markerade och upplåsta.
- Utrymningsvägar inte är blockerade med bord, stolar, kläder mm.
- Gångvägar, trappor och utrymningsvägar är skottade och sandade vintertid.
- Informera dina gäster om var utrymningsvägarna finns.
- Ta reda på var släckutrustning finns och att du kan hantera den.
- Placera ljus och marschaller på säker plats.
- Hantera fyrverkeri på säkert sätt.
- Brandsäkra askkoppar finns utplacerande om rökning är tillåten.
- Eventuella tillstånd för offentlig dans, fyrverkerier mm är sökta.
Innan lokalen lämnas
Se till att:
- Levande ljus och marschaller är släckta.
- Spisar, diskmaskiner, kaffekokare och dylikt är avstängda.
- Dörrar och fönster är stängda och låsta/reglade.
- Rester från aska eller fimpar är ordentligt släckta och slängda i obrännbara kärl.
- Inte lämna sopsäckar eller annat brännbart material nära husfasaden.
Om det börjar brinna
- Utrym lokalen omedelbart.
- Uppsamlingsplats är stora lekplatsen öster om lokalen.
- Larma SOS på 112.
- Ni befinner er på Ymergatan 23.
- Om det går, försök släcka branden – men ta inga onödiga risker.
- Släckredskap finns placerade i köket.
För bokning kontakta Göran Becker på telefon 070-6394501 före kl 18.00.
Vid ev. problem under uthyrningen kontakta Göran Becker på tel 070-6394501 eller Lennart Fritzon 0340-801 35.
Beskrivning av köket i lokalen
I köket finns det kyl och frys, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn att ta del av!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.