Äckrebladet Januari 2017

Åtgärder efter OVK besiktning

Tyvärr blev inte alla lägenheter godkända vid OVK besiktningen i höstas. Vi har valt Bravida till att utföra arbetet åt föreningen. Bravida kommer själva utföra budning och kontakter med oss boende. Arbetena får påbörjas 2017-01-16 och ska vara klara 2017-02-28, därefter kommer en del ombesiktningar att ske.

Matavfall

Vi boende har blivit sämre på att källsortera vårt matavfall, vi sorterar ung 2 % mindre matavfall nu än när vi började med matavfallsorteringen. Alla våra soprum är uppskyltade hur man ska sortera och det finns bruna papperspåsar till matavfallet i alla soprum.

För de som vill ha mer info hur man sorterar finns det på www.vivab.se

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att källsortera för miljön.

Riksbyggen

Riksbyggen Förvaltningen har bestämt att de ska flytta till nya lokaler på industriområdet under våren 2017. Vi kommer att ha kvar Riksbyggen som förvaltare precis som nu, men de kommer att flytta sin utrustning och personalen kommer att utgå från de nya lokalerna för hela Varberg.

Grinden (södra infarten)

Här är det placerat en stor urna och en blomlåda. Dessa ska vara placerade vid grinden för att hålla ner farten på cyklister som cyklar igenom området.

Äckrebladet finns också att läsa här.

Alla äckreblad finns arkiverade här.